Läsutmaningen

SnoläsningVarje år anordnar SMUL:s läsambassadör Lottis Isaksson Läsutmaningen, en utmaning som pågår under två veckor och där barnen tävlar genom att läsa på svenska så mycket som möjligt. I år deltog 16 svenskkompletterande skolor och 13 utlandssvenska helårsskolor. En nyhet för årets läsutmaning var att instifta två tävlingsgrupper, en för svenska helårsskolor och en för elever som läser kompletterande svenska. Som tidigare tävlade barn i klass F-1, 2-3 och 4-9 mot varandra, vilket har visat sig vara en bra uppdelning. De fyra elever som läst mest inom varje tävlingsgrupp och ålder vann varsitt bokpresentkort, så att de kunde köpa sig ännu fler böcker.

Läs Lottis Isaksson artikel om hur Läsutmaningen 2015 gick. Denna är bara öppen för Svenska skolor utomlands. Det skulle finnas möjlighet att bedriva en individuell Läsutmaning för SMUL-barn som inte tillhör en svensk skola. SMUL letar efter en eldsjäl som kan hjälpa Lottis nästa år med detta under Läsutmaningen 2016. Hör av er till oss nedan eller genom att mejla oss på info@magasinetsmul.com om du är intresserad.

Dela gärna artikeln, som du kan läsa här!

Om Lena norm-Younger
Skapare av intressegruppen "Svenska som modersmål utomlands" (SMUL) och ansvarig utgivare för Magasinet SMUL.

1 Kommentar på Läsutmaningen

  1. Hej, jag heter Lisa Albo och arbetar som lärare för kompletterande svenskundervisning på svenska skolan i shanghai. I höst kommer jag ha en klass med 10 elever i åk 3,4,5. Tycker den här läsutmaningen verkar spännande och ska höra med mina elever om de vill deltaga. Jag hittade även till en gammal webbsida svenskaeleverutomlands.wordpress.com och tyckte verkligen om den sidan och undrar om det finns någon liknande gemensam sida för elever utomlands att samarbeta med?
    Med vänliga hälsningar
    Lisa Albo

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

*