Nr 2 november 2014 – Magasinet SMUL

Nummer 2, oktober 2014
Här kommer det efterlängtade andra numret av Magasinet SMUL – ett gratis livsstilsmagasin, specialskapat dig som redan bor utomlands eller som funderar på att flytta ut!
I detta nummer kan du läsa om flerspråkighet i familjen, nya trender inom svenska språket och hur man skapar sin egen multinationella barnuppfostran som utlandssvensk och förälder. Det sista inom svensk litteratur och TV/film presenteras. Du får inblick i svenska skolor utomlands – hur kan man starta en och hur fungerar det egentligen? Flerspråkiga personer som Sandra Jensen berättar om sin vardag, språkutveckling och hur hon egentligen hittade till Österrike.

 

omslagSMUL2Naturligtvis har vi restips till dig som vill se något nytt av Sverige eller som vill åka till underbara New York. Du möter Emily Glarner-Chan i LA och ges möjlighet att testa hennes supermumsiga chokladmuffins. Kanske har du funderat på varför en del skriver så aggressivt på nätet, sådant som de aldrig skulle säg i verkliga livet. Läs vår analys om vad nättroll och näthat egentligen innebär och hur man bemöter det; som privatperson och som administratör för sociala medier.

 

Den sista delen är speciellt skapad för barnen. Låna ut din surfplatta eller skriv ut barndelen så att de kan göra pysselsidorna. Ditt barn kanske vill ha en brevvän till ett annat SMUL-barn som de kan skriva till på svenska? I det här numret finns en rad barn som anmält sitt intresse för nya brevvänner. Det finns också spännande artiklar om fotboll och Minecraft. 

 

Läs! Till morgonkaffet eller i badkaret, på mobilen eller datorn
 
Om Lena norm-Younger
Skapare av intressegruppen "Svenska som modersmål utomlands" (SMUL) och ansvarig utgivare för Magasinet SMUL.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

*